5 liedjes die gaat horen op een Grieks eiland

5 liedjes die gaat horen op een Grieks eiland

Een strandvakantie naar Agios Sostis op een Grieks eiland is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten van de warme zon, het heldere water en de prachtige stranden. Maar wat is een vakantie zonder muziek? Hier zijn vijf liedjes die je moet horen tijdens je verblijf op een Grieks eiland.

1. "Zorba the Greek" - Mikis Theodorakis

Een klassieker onder de Griekse liedjes is zonder twijfel "Zorba the Greek". Dit nummer, geschreven door componist Mikis Theodorakis, is te horen in de legendarische film "Zorba the Greek" uit 1964. De opzwepende dansmelodie en de vrolijke sfeer van het nummer maken het perfect voor een feestje op het strand.

2. "Summer in Greece" - Koza Mostra ft. Agathonas Iakovidis

Een moderner nummer dat je absoluut moet horen tijdens je strandvakantie naar Agios Sostis is "Summer in Greece" van de Griekse band Koza Mostra in samenwerking met zanger Agathonas Iakovidis. Dit opgewekte liedje met zijn aanstekelijke deuntje en feestelijke sfeer brengt je meteen in de vakantiestemming.

3. "Ta Kalitera Sou Paidia" - Stelios Kazantzidis

Als je even behoefte hebt aan een rustig moment om te genieten van de omgeving, dan is "Ta Kalitera Sou Paidia" van Stelios Kazantzidis het perfecte liedje. Deze klassieke ballade, gezongen door de legendarische zanger Kazantzidis, neemt je mee op een nostalgische reis door de Griekse muziekgeschiedenis en is perfect voor een romantische avond op het strand.

4. "Sirtaki Dance" - Mikis Theodorakis

Nog een nummer geschreven door Mikis Theodorakis dat je zeker niet mag missen tijdens je verblijf op een Grieks eiland is "Sirtaki Dance". Dit instrumentale stuk werd wereldberoemd door de film "Zorba the Greek" en is een perfecte soundtrack voor een avondje dansen op het strand onder de sterrenhemel.

5. "Opa Opa" - Giorgos Alkaios

Last but not least is er "Opa Opa" van Giorgos Alkaios, een hedendaags Grieks liedje dat niet mag ontbreken op je Griekse eilandplaylist. Dit aanstekelijke nummer met zijn catchy ritme en vrolijke melodie is de perfecte soundtrack voor een dag vol plezier op het strand.

Of je nu op zoek bent naar opzwepende feestmuziek of juist naar rustige ballades, deze vijf liedjes zijn een must-have voor je Griekse eilandavontuur. Ze brengen je meteen in de vakantiestemming en laten je genieten van de Griekse cultuur en muziek. Dus zet je zonnebril op, smeer je in met zonnebrandcrème en geniet van deze heerlijke strandmuziek op je strandvakantie naar Agios Sostis. En wie weet, misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete nummer tijdens je verblijf op een Grieks eiland.