De beste manieren om te trainen met een crosstrainer

De beste manieren om te trainen met een crosstrainer

Effectief trainen met een crosstrainer en benieuwd naar de beste manier om dat aan te pakken? Het is verstandig om je goed te verdiepen in het apparaat en hoe je daar gebruik van kunt maken. Op die manier behaal je de beste resultaten, die je bovendien beter kunt behouden.

Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij om op de beste manier te trainen met een crosstrainer (beste modellen vind je bij Verantwoord Afvallen): Breng voldoende variatie aan, Gebruik alle spieren in je lichaam, Let op je hartslag, Loop niet te hard van stapel

Breng voldoende variatie aan

Probeer te variëren in de workouts die je doet. Na verloop van tijd zal je merken dat je lichaam went aan bepaalde trainingen, waardoor die minder effectief worden. Gebruik de verschillende programma’s die er beschikbaar zijn, om op de beste manier te trainen op de crosstrainer. 

Je benut op die manier alle mogelijkheden en je zorgt ervoor dat je lichaam niet zomaar kan wennen aan de activiteiten die je normaal gesproken doet. Door steeds andere trainingen te doen behoud je de verrassing, waardoor je effectief zal afvallen of je de kans hebt om flink aan je conditie te werken. 

Gebruik alle spieren in je lichaam

Benut alle spieren in je lichaam, om op de beste manier te trainen op een crosstrainer. Gebruik zowel je benen als je armen, door die ongeveer evenveel te belasten. Merk je dat je sneller last krijgt van je armen of je benen? Probeer er dan voor te zorgen dat je die iets minder belast.

Op die manier maak je de training een stuk effectiever en zorg je er bovendien voor dat je die langer vol kunt houden (bron). Twee belangrijke elementen om zo effectief mogelijk te trainen op een crosstrainer die je thuis hebt staan.

Tip: vind je het lastig om je houding en de techniek te beoordelen? Vraag of er iemand met je meekijkt of film jezelf. Zo werk je aan je techniek en kun je nog effectiever trainen.

Let op je hartslag

Tijdens het gebruik van de crosstrainer is het verstandig om goed op je hartslag te letten. Met een hoge hartslag werk je aan je conditie, terwijl een lagere hartslag er juist voor zorgt dat je kunt afvallen. Heb je een specifiek doel voor ogen? Gebruik een trainer met een hartslagprogramma of zorg voor een hartslagmeter die je op de hoogte kan houden. Daarmee zorg je er eenvoudig voor dat jouw hartslag in de juiste ‘zone’ blijft, om vet te verbranden of er met koolhydraten voor te zorgen dat je een betere conditie zal krijgen. 

Loop niet te hard van stapel

Hoe je ook wilt trainen op een crosstrainer, de beste manier is om het rustig aan op te bouwen. Door niet meteen te hard van stapel te lopen. Je zou dan meer risico lopen op blessures en de kans is groot dat het je niet lukt om er alles uit te halen wat erin zit. Bouw het in plaats daarvan rustig op, als de beste manier om te trainen op een crosstrainer die je thuis hebt staan.