Waarom kiezen voor een laadpas?

Waarom kiezen voor een laadpas?

Heb je een elektrische auto of ben je van om er eentje aan te schaffen? Dan is een laadpas straks essentieel om bij je te hebben. Ook als je van plan bent om met je elektrische auto in een ander land te gaan rijden, is een laadpas van dat land, een must om bij je te hebben. Hieronder kun je precies lezen wat een laadpas eigenlijk precies is en wat de voordelen hiervan zijn!

Waarom een laadpas ideaal is

Een laadpas, ook wel oplaadpas of laadkaart genoemd, is een pasje waarmee je toegang krijgt tot verschillende laadpalen voor elektrische auto's. Het werkt eigenlijk net zoals een tankpas voor een brandstofauto. Met een laadpas kun je jouw elektrische auto opladen bij openbare laadpalen verspreid over het land. Het is dus een must-have voor iedereen met een elektrische auto. Ben jij aan het overwegen om een elektrische auto aan te schaffen? Denk dan zeker eens aan de X Nissan Ariya. Deze stijlvolle auto van Nissan is misschien de beste elektrische auto op dit moment. Er zijn verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen, zo kun je bijvoorbeeld gaan voor de Ariya 4WD Performance, deze uitvoering beschikt maar liefst over 400 PK. De uitvoering met de hoogste actieradius komt maar liefst tot 500 KM. Lees meer over deze schitterende auto in dit online verslag 'met de Nissan ARIYA naar Düsseldorf'. Na het lezen van dit verslag, weet jij welke elektrische auto jij wilt!

Voordelen van een laadpas

Het hebben van een laadpas heeft verschillende voordelen, hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1. Gemakkelijke toegang tot laadpalen

Het grootste voordeel van een laadpas is dat je gemakkelijk toegang krijgt tot verschillende laadpalen. Zonder laadpas is het namelijk niet mogelijk om je auto op te laden bij openbare laadpalen. Met een laadpas hoef je niet meer op zoek te gaan naar een specifieke aanbieder en hoef je geen rekening te houden met verschillende tarieven. Je kunt gewoon met jouw laadpas bij elke laadpaal terecht.

2. Eenvoudig betalen

Door gebruik te maken van een laadpas hoef je niet meer met contant geld te betalen bij een laadpaal. Alles wordt geregistreerd via jouw laadpas en aan het einde van de maand ontvang je een factuur met de kosten voor het gebruik. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook overzichtelijk en heb je geen gedoe met bonnetjes of betaal-apps.

3. Verschillende aanbieders en netwerken

Een ander voordeel van een laadpas is dat je toegang krijgt tot verschillende aanbieders en netwerken. Hierdoor ben je niet gebonden aan één specifieke aanbieder en kun je altijd wel ergens terecht om jouw auto op te laden. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op reis bent en niet bekend bent met de laadpalen in een andere stad of land.

Laadpas in het buitenland

Ga je binnenkort naar het buitenland? Zorg dan dat je een laadpas hebt, die je in dat land kunt gebruiken. Zo kun je in Duitsland bijvoorbeeld het beste kiezen voor een Maingau laadpas. Daarmee profiteer je van precies dezelfde voordelen als bij een Nederlandse laadpas. Hoe vraag je een Maingau laadpas aan? Dat doe je natuurlijk gewoon online!