Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Als je komt te overlijden, komt er veel op je nabestaanden af. Er moet veel geregeld worden, daarnaast kost een uitvaart ook nog eens gemiddeld achtduizend euro. Op het moment dat je niets geregeld hebt, moeten nabestaanden invulling geven aan je uitvaart, maar ook voor de kosten opdraaien. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je alles vooraf goed geregeld hebt, zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan. Voor jezelf ook een fijne gedachte.

Klein bedrag voor veel zekerheid

Als je deze achtduizend euro voor een uitvaart bij elkaar moet sparen, is dat heel veel geld. Daarnaast bestaat de kans dat je op een moment komt te overlijden, maar deze achtduizend euro nog niet bij elkaar hebt. In dit geval draaien nabestaanden voor het ontbrekende bedrag op wat zij kwijt zijn aan jouw uitvaart. Met een uitvaartverzekering ben je direct verzekerd voor bijvoorbeeld deze achtduizend euro. Wanneer je dan komt te overlijden, maakt dan niet meer uit, alles is op dat moment geregeld. Je betaalt dus een laag bedrag per maand en krijgt hier veel zekerheid voor terug.

Welke uitvaartverzekering past bij jou?

Vind je het een fijne gedachte dat nabestaanden zelf invulling kunnen geven aan je uitvaart? Dan kun je het beste kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er een som geld uitgekeerd, waarmee de nabestaanden zelf de vrijheid hebben om invulling te geven aan de uitvaart. Je kunt natuurlijk wel je wensen vastleggen op papier, zodat zij wel weten wat je graag wilt. Bijvoorbeeld kun je vastleggen of je gecremeerd of begraven wilt worden. Wil je dat nabestaanden helemaal geen werk hebben aan je uitvaart? Dan is een natura uitvaartverzekering ideaal. Hierbij kun je vooraf bepalen welke diensten moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het verzorgen van het rouwvervoer, de inzet van een uitvaartondernemer en het regelen van de kist. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van beide vormen.

Online onderzoek

Online kun je prima een uitvaartverzekering afsluiten. Uitvaartverzekeringen vergelijken, kun je prima online doen. Je kunt na deze vergelijking meteen bepalen welke uitvaartverzekering het beste bij jou past. Je kunt er online ook bijvoorbeeld snel achter komen wat de goedkoopste uitvaartverzekering is, die voldoet aan jouw wensen en eisen. Online is het prettig om te vergelijken; je kunt dit doen waar en wanneer jou dit uitkomt.