Vet verbranden door het eten van meer eiwitten?

Vet verbranden door het eten van meer eiwitten?

Het is een feit dat eiwitten moeilijk te verteren zijn. Je lichaam moet er dus harder voor werken en gaat daardoor meer vet verbranden. Ga je meer eiwitten eten dan zal je dus sneller afvallen. Dit doe je door het eiwitdieet te volgen. Hiermee ga je eiwitrijke voeding eten samen met de nodige vetten en weinig koolhydraten. Door de ideale verhoudingen ga je zo met meer eiwitten afvallen.

Waarom worden de eiwitten verhoogd in dit dieet?

Eiwitten zijn moeilijk te verteren waardoor je verbrandingsmotor omhoog gaat (bron). Hierdoor ga je meer vet verbranden. Verder ga je met het eiwitdieet ook slim om met koolhydraten om nog sneller af te vallen. Deze worden namelijk bijna helemaal verwijderd uit je voeding. Als er wel gebruik wordt gemaakt van koolhydraten dan worden hier complexe voor gebruikt. Dit zijn koolhydraten die voor een lange periode energie afgeven. De snelle koolhydraten zoals suikers worden helemaal verwijderd uit je voedingspatroon. Vetten worden wel gegeten in een eiwitdieet maar in de juiste hoeveelheden. Ze kunnen een bijdrage leveren als het om gezonde vetzuren gaat. Deze zijn gezond voor je. Daarbij helpen ze ook bij het afvallen proces. Verzadigde vetten moet je beperken.

Hoe gezond is een proteïne dieet eigenlijk?

Doordat een goed eiwitdieet vaak perfect uitgebalanceerd is krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Je zal dus niet zo snel tegen tekorten oplopen. Ook ga je niet op een dusdanig rantsoen dat je honger krijgt. Je gaat wel wat minder eten, maar iets minder en niet helemaal niks. Je komt dus niet in een dieet terecht waarbij je bijna geen calorieën mag eten. Hierdoor is het dieet gezond en maakt het je ook gezonder. Dit heeft te maken met de gezonde voeding die je eet. Verder verlaag je enorm gezondheidsrisico’s zoals die op verschillende hart- en vaatziektes.

Ga je met het eiwitdieet niet jojo’en?

Het eiwitdieet zorgt voor slimme aanpassingen in je voeding. Je gaat met het dieet echter niet extreem op de uithongeringstoer. Dit zorgt ervoor dat de kans op een jojo effect enorm klein is. Je gaat niet opnieuw aankomen en blijft netjes op gewicht.

Hoeveel mag je eten met deze manier van afvallen?

Er wordt iets gekort op wat je mag eten met een goed eiwitdieet. De basis van afvallen is namelijk sowieso dat je iets moet korten in wat je eet. Dit is een klein beetje minder dan je normale dagelijkse behoefte. Zo ga je samen met gezonde voeding afvallen. Je moet hier ook niet in doorslaan want daar kom je alleen maar meer van aan doordat je lichaam dan gaat sparen.

Sterke punten van het eiwitdieet! De complete opsomming…

- Je gaat vet verbranden op de snelst mogelijke manier. Het is namelijk bewezen dat een eiwitdieet erg effectief is. Je valt dus in een erg rap tempo af.

- Eiwitten zijn goed voor jouw spiermassa. De kilo’s die dus gaat verbranden bestaan echt en alleen uit vet. Ga je er bij sporten, dan worden de eiwitten die je eet ook gebruikt als bouwstenen voor je spieren.

- Het is niet ingewikkeld. Meestal krijg je bij een eiwitdieet alles wat je nodig hebt en ook de recepten die daarbij horen. Hierdoor is het dieet ook makkelijk te gebruiken.

Krijg je niet teveel eiwitten binnen en is dit niet schadelijk?

Een goed proteïne dieet heeft de juiste hoeveelheid eiwitten. Als je meer eiwitten eet is dit niet direct schadelijk voor je. Als je ze in extreme hoeveelheden eet kan het niet gezond voor je zijn. Maar dat is eigenlijk met alles zo. Diëten zijn compleet uitgebalanceerd zijn en aan allerlei eisen moeten voldoen. Je krijgt met een eiwitdieet dus exact de juiste hoeveelheden binnen. Zo is het dieet dan ook gezond en veilig te gebruiken. En ga je er supersnel mee afvallen!

Is het eiwitdieet dan een goede keuze of niet?

Het eiwitdieet is zeker een goede keuze als je snel wilt afvallen. Er zijn niet veel diëten waarmee je zo snel kan afvallen. Het is verreweg een dieet dat in de top 3 thuis hoort van beste diëten!