Ga je de TV aan de muur hangen? Alles wat je moet weten!

Ga je de TV aan de muur hangen? Alles wat je moet weten!

Een TV aan de muur installeren lijkt altijd een goed idee. Deze optie bespaart vloerruimte en stelt je in staat het scherm zo te plaatsen dat iedereen gemakkelijk door elke hoek van de kamer kan kijken. Er zijn echter enkele belangrijke aanbevelingen die je in overweging moet nemen voordat je met de montage begint. Ontdek hieronder alles wat je moet weten als je de TV aan de muur monteert!

Heb je ruimte voor accessoires?

Als je op de meeste mensen lijkt, hebt je waarschijnlijk meerdere apparaten op jouw TV aangesloten. Spelconsoles, luidsprekers, Home Theater en dergelijke. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat al deze apparaten zich dicht genoeg bij jouw TV bevinden om de in- en uitgangspunten van het apparaat te bereiken. Een ander alternatief is om een plank onder de TV te plaatsen waar al deze apparaten op passen.

Heb je een plan om de kabels te verbergen?

Je moet ook overwegen hoe de kabels er esthetisch uit zullen zien. Zelfs als je één enkel apparaat op jouw TV aansluit, hebt je toch al te maken met een "onaantrekkelijke" kabel van de TV naar het stopcontact.

Je kunt de kabels in de muur installeren, maar in dat geval moet je uiteraard een beroep doen op een vakman die gekwalificeerd is voor dit soort diensten. Of installeer een stopcontact achter de TV, zodat de kabels niet naar beneden hangen.

Muurbeugel: vast of mobiel?

De TV-standaard is een accessoire waarmee je de televisie veilig aan de muur of het plafond kunt bevestigen. Er zijn vaste modellen en gelede modellen.

Elk type muurbeugel heeft zijn voordelen, maar beide laten de omgeving geraffineerd en zonder de noodzaak van een specifiek meubel om de TV te ondersteunen. Behalve dat het overzichtelijker is, blijft er nog ruimte over om te decoreren, vooral als het een kleine ruimte is.

Wat is de beste hoek om jouw TV te installeren?

Een andere overweging om in gedachten te houden is de hoek. Als je jouw TV graag plaatst afhankelijk van waar je zit, kunt je het beste kiezen voor een mobiele standaard waarmee je jouw TV in verschillende hoeken kunt zetten.

Je kunt bijvoorbeeld de TV verplaatsen wanneer de middagzon door het raam naar binnen komt om schittering te verminderen. In dat geval hebt je beslist een verstelbare standaard nodig.